Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου στην Αίθουσα του Μουσικοχορευτικού και Λαογραφικού Ομίλου Ιτέας «Το Χοροστάσι», στις 18 Φεβρουαρίου 2018

Σαμιώτικος αέρας φύσηξε στην Ιτιά μας!

Την Κυριακή της Αποκριάς 18-2-2018 μετά το Καρναβάλι, είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχθούμε στην αίθουσα του Ομίλου μας, μέλη του ΧΟΡ.Ο.Σ – Χορευτικού Ομίλου Σάμου, στα πλαίσια της ψυχαγωγικής – εκπαιδευτικής “εξόρμησής” τους με σκοπό να γνωρίσουν τα Αποκριάτικα έθιμα και δρώμενα της περιοχής μας.
Ο ΧΟΡ.Ο.Σ ιδρύθηκε το 2014 και κύριος σκοπός του είναι η έρευνα του ελληνικού παραδοσιακού πολιτισμού, διάσωση, διατήρηση, αναβίωση και διάδοση της ελληνικής παράδοσης μέσω των χορών και των τραγουδιών της Σάμου, της Ικαρίας, των Φούρνων Κορσεών καθώς και κάθε άλλης περιοχής της Ελλάδος, την ανάδειξη λαογραφικών στοιχείων, όλων των ειδών του χορού και των τεχνών μέσα από διάφορες πολιτιστικές δράσεις
Με τον αρχηγό της αποστολής και αντιπρόεδρο του ΧΟΡ.Ο.Σ Μάκη Ευαγγέλλου, μας συνδέει, τον γράφοντα και τον κ.Δ. Ντόσκουρη, μακρόχρονη γνωριμία και φιλία καθώς ήταν ο πρώτος που μας μύησε στη μουσικοχορευτική παράδοση της Σάμου σε σχετικό σεμινάριο. Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ότι “Σαμιώτικο” ακούμε και χορεύουμε στον όμιλό μας οφείλεται στον κ. Ευαγγέλου!

Διπλή χαρά και τιμή λοιπόν να γνωρίζουμε ανθρώπους που υπηρετούν με πάθος και γνώση τον παραδοσιακό μας χορό! Ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη!

Υ.Γ. Η άψογη οργάνωση και επιμέλεια της υποδοχής και φιλοξενίας των εκλεκτών καλεσμένων μας οφείλεται στις κυρίες Αγάθη Κουλελή (Γενικό Γραμματέα του Ομίλου μας), Μαρία Περδίκη (Ταμία), Έφη Καλιακούδα (Μέλος), στις οποίες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

Από το Δ.Σ.